Over Judy

driemaal Judy
Als kind en puber schreef Judy Elfferich de schoolkrant vol. Ze las alles wat los en vast zat, maar het liefst de boeken van Tonke Dragt. Verder was ze altijd aan het tekenen, knutse­len en fanta­se­ren.

Ze ging naar de kunstacademie, stu­deer­de een blauwe maandag klassieke talen en werkte als redacteur bij uit­geverijen totdat ze in 1997 ging les­geven aan mensen (van alle leef­tijden) die gedichten, liedjes of ver­halen willen schrijven.

Zelf schrijft ze zowel serieuze poëzie als nonsens­verzen. Ook maakt ze graag animaties, stift­gedichten en vertalingen.

Judy was medewerker van De Tweede Ronde resp. KortVerhaal. Als Boekie­Boekie-redactie­lid werkte ze mee aan specials over klassieke (jeugd)boeken. Vijfmaal werd ze ge­nomi­neerd bij de wedstrijd Neder­land Vertaalt. Op de literaire website Ooteoote verzorgt ze sinds 2015 de serie Poetry in motion.

Werk van Judy vind je o.a. in Querido’s Poëziespektakel 4 en 5 (Vijf draken verslagen en Er zit een feest in mij), op Het Vrije Vers en in het tijdschrift DICHTER.

In 2016 interviewde Leesplein haar over lezen, schrijven, poëzie­plezier en poëzie­magie. Van dat interview werden twee versies gemaakt: voor 6-12 jaar en voor 12+.
In 2020 interviewde Inge Boulonois haar voor Meander Magazine: ‘Om iets te begrijpen van de mensen en de wereld, heb je ver­beel­dings­kracht nodig’.

Projecten
Publicaties

Contact
.