Over Judy

Driemaal Judy
Als kind en puber schreef Judy Elfferich de schoolkrant vol. Ze las alles wat los en vast zat, maar het liefst de boeken van Tonke Dragt. Verder was ze altijd aan het tekenen, knutselen en fantaseren.

Ze ging naar de kunstacademie, studeerde enkele jaren klassieke talen, werkte als redacteur voor uitgeverijen en volgde de opleiding tot docent Creatief schrijven in Utrecht. Als informatie­specialist en edublogger deed ze veel ervaring op met internet­toepassingen.

Sinds 1997 geeft Judy les aan mensen (van alle leeftijden) die verhalen, gedichten of liedjes schrijven voor hun plezier, o.a. bij de Eindhovense CKE-schrijversschool. Ook bezoekt ze scholen en bibliotheken via De Schrijverscentrale. Een overzicht van Judy’s aanbod vind je op TaalStraat.

Werk van haar verscheen o.a. in Querido’s Poëziespektakel 4 en 5: Vijf draken verslagen en Er zit een feest in mij, De Tweede Ronde resp. KortVerhaal, BoekieBoekie en het digitale tijdschrift Het Vrije Vers.

Leesplein interviewde Judy over lezen, schrijven, poëzieplezier en poëziemagie. Van dat interview werden twee versies gemaakt: voor 6-12 jaar en voor 12+.

Specialiteit als schrijver: light verse, verhalen, educatieve teksten, webteksten.
Specialiteit als docent: nieuwe media, interdisciplinaire projecten, bijzondere groepen.

Cursussen
Workshops
Projecten
Publicaties

Contact
.