Over Judy

driemaal Judy
Als kind en puber schreef Judy Elfferich de schoolkrant vol. Ze las alles wat los en vast zat, maar het liefst de boeken van Tonke Dragt. Verder was ze altijd aan het tekenen, knutselen en fantaseren.

Ze ging naar de kunstacademie, studeerde een blauwe maandag klassieke talen, werkte als redacteur voor uitgeverijen en volgde de opleiding tot docent Creatief schrijven in Utrecht. Als informatie­specialist en edublogger deed ze veel ervaring op met internet­toepassingen.

Sinds 1997 geeft Judy les aan mensen (van alle leeftijden) die verhalen, gedichten of liedjes schrijven voor hun plezier. Ook bezoekt ze scholen en bibliotheken via De Schrijverscentrale. Een overzicht van Judy’s aanbod vind je op TaalStraat.

Ze was medewerker van De Tweede Ronde resp. KortVerhaal, is redacteur van BoekieBoekie en Ooteoote en medewerker van Het Vrije Vers en DICHTER.
Werk van haar vind je verder o.a. in Querido’s Poëzie­spektakel 4 en 5: Vijf draken verslagen en Er zit een feest in mij.

Leesplein interviewde Judy over lezen, schrijven, poëzie­plezier en poëzie­magie. Van dat interview werden twee versies gemaakt: voor 6-12 jaar en voor 12+.

Specialiteit als schrijver: light verse, verhalen, educatieve teksten, web­teksten.
Specialiteit als docent: nieuwe media, interdisciplinaire projecten, bijzondere groepen.

Cursussen
Workshops
Projecten
Publicaties

Contact
.